Logo Математички квиз ,,Вождова квизотека"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Представљамо

Математички квиз ,,Вождова квизотека" одржан је у оквиру дана школе Вожд Карађорђе 23. и 25. маја 2011. године. Учествовали су такмичари из школа у окружењу: Бранко Радичевић из Бољеваца, Душан Вукасовић Диоген из Бечмена, Ставан Сремац из Добановаца и школа домаћин.

Захваљујемо

Остварили смо веома добру сарадњу са Математичким факултетом из Београда и издавачким предузећем Математископ. Наши пријатељи обезбедили су пригодне поклоне за учеснике квиза.

О квизу

Поред математичких такмичења у организацији министарства просвете, сматрамо да је веома корисно одржавање квизова. Крајњи циљ је популарисање математике код ученика, подстицање интересовања за њу и развијање логичко – комбинаторних способности ученика (као битне одлике математичког мишљења). Сматрамо да су игре и математички проблеми у њима ученицима превасходно занимљиви и мотивишући за учење и нека каснија такмичења.

Квиз се састојати из шест игара:

Квиз је осмишљен као екипно такмичење ученика основних школа. Свака екипа има по четири члана из своје школе. Учешће узимају ученици од IV до VII разреда као такмичари и ученици VIII разреда као водитељи и техничка подршка.

Задаци и проблеми у њима нису конципирани тако да мере само знање ученика већ и њихову сналажљивост и уиграност. Такође и ефекат среће није занемарљив.

Позив

Позивамо све колеге а превасходно наставнике математике у основним школама на сарадњу. Слободно нас контактирајте на email адресу vozd@vozd.edu.rs. Биће нам задовољство да пренесемо или разменимо искуства са вама, као и да осваримо активнију сарадњу. Контакт особа: наставник математике Владимир Степановић.

Планови

Захваљујући испуњеним очекивањима и позитивним критикама које су уследиле након одржавања квиза ораганизатори се надају да ће следеће године овај квиз бити одржан у још бољем издању. Најављујемо неке нове игре а и правила појединих игара биће делимично промењена.

На жалост на све наше планове директно ће утицати и прикупљање средстава за буџет квиза.